Saturday, 15 October 2011

A song common among Arvanites, and the Albanians.


Një kenge
e perbashket midis arvaniteve ,si dhe e shqiptareve .
E njejta kenge ,i njejti tekst .
Arvanitet dhe shqiptaret i lidh nje gjuhe,nje kulture,nje histori,nje gjak,nje shpirt,nje rrenje...
in english
song
common among Arvanites, and the Albanians.
The same song, the same text.
Arvanites and Albanians connecting one language, one culture, one history, oneblood, one soul, a root ...Mr Burrimiri, a real Arvaniti,Greece


Kendon Bilbili (titlo) 20 videos 
1,484 
   
Uploaded by  on May 12, 2010
Këndon bilbili i maleve o moj bilbili maleve
O se c'bën hatëre plakave hajde moj hatëre plakave

Këndon bilbili fushave hajde moj bilbili fushave
O se c'bën hatëre çupave hajde moj hatëre çupave

Lum kush i ka
Lum kush i do
Lum ata beqar moj nën o që lozin m'ato

Këndon bilbili puseve hajde moj bilbili puseve
O se c'bën hatëre nuseve hajde moj hatëre nuseve

Lum kush i ka
Lum kush i do
Lum ata burra nën o që lozin m'ato

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Albania 
Poni 

Këndon Bilbili (titlo)

http://www.youtube.com/watch?v=0EU-x7PbojIBilbilat a Vrionit - Albania

Këndon Bilbili (titlo)

http://www.youtube.com/watch?v=RGcyfKf72Mw


Kosova 
Këndon Bilbili (titlo)
Shkelzen Jetishi 


http://www.youtube.com/watch?v=PmOhyXwM8-U 201 videos 
---------------------------------------------------------------------------------------------CompletionKjo kenge kendohet ne Greqi ,nga arvanitet,në Shqiperi,Kosove,Maqedoni-Firom.
Arvanitet dhe shqiptaret jane e njëjta gjë.
Me fakte .
in english 
This song is sung in Greek, the Arvanites, in Albania, Kosovo, Macedonia-Firom.
Arvanites and Albanians are the same.
With facts.Song Arvanite = Song Albanian 


Këngë të zgjedhura arvanite,arbërore
Arvanite,arbërore selected songs.


http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7127476358270445314#editor/target=post;postID=5886081414487912749

No comments:

Post a Comment