Tuesday, 22 May 2012

Με το τρόπο αυτό, η Ελλάδα που έγινε από Αλβανούς,ειναι η αιτια για τω θανάτω τους...


Με το τρόπο αυτό, η Ελλάδα που έγινε από Αλβανούς,ειναι η αιτια για to τω θανάτω τους....
In this way, Greece became aroused by Albanians because of their deaths.
Autor Faik Konica / JaninaMonday, 7 May 2012

Η χαρα του ΑρβανιτηIn Albanian / In English / in Greek

Gëzimi i Αrvanitit
Në fund të viteve tetëdhjetë një studjues ,historian-gjuhëtar Shqiptar shkon në Greqi zyrtarisht .Si studjues i pasionuar ai u gjend në shumicën e zonave Shqipfolëse
Babai i një fëmije,si gjithë Shqipëtarët e asaj kohe ,dmth të varfër ,një herë ndalon diku në Maratona,Greqi ,anës rrugës ,pë të blerë fruta.Aty është zonë me banorë Arvanitë dhe shitës ishte një Arvanit .Komunikimi në Shqip me djalin u bë shkak që të ndërhyjë edhe Arvaniti dhe kështu kemi një histori sa prekëse aq dhe interesante .
Arvaniti i mori për ...Arvanitë të Greqisë dhe po i dëgjonte me shumë vëmendje ...
Babai shkon të blejë dardhë, kurse djali nuk preferonte dardhë .

- Djali ,baba të lutem,unë nuk dua dardhe ,unë dua mollë.

Arvaniti ,kur e dëgjoi u mrekullua .U impresionua shumë nga një djalë kaq i vogël që dinte shumë mirë "Gjuhën Arvanite"si dikur në kohën e vegjëlisë së tij ...
Rron gjuha e Arbërit dhe nuk do të vdesë kurrë me këta trima mendoi 
Në sytë e plakut Arvanit ,si për cudi u panë lot që i  dolën nga sytë....
Kjo zuri në befasi babë dhe bir .
Arvaniti Pu,pu,pu sa mirë e di gjuhën Arvanite djali,ju drejtohet plaku Arvanit.
Të rrojë djali sa malet ,kamari im,levendi im.
Me të tillë trima Gjuha Arvanite kurrë,kurrë nuk do të humbasë ,nuk duhet të humbasë.
Se është gjuhë trimash,heronjësh ,tërë heronjtë e Greqisë janë Arvanitë.
Babë e bir e kuptuan se përse bëhej fjalë dhe pasi e lanë të qetesohet nga prekja, babai i thotë:
Ne ,zotëri nuk jemi Arvanitë , ne jemi nga Shqipëria dhe flasim një gjuhë me ju ,siç mund ta dini .

Plaku nuk e priste këtë dhe për një moment e humbi ,pasi nuk kishte dëgjuar Shqiptarë ndonjëherë por më pas e mblodhi veten dhe tha:
A,a ! Vërtetë ?
Po,zotëri .
Pasi mori disa sqarime të rastit plaku më në fund u bind .
Po,po,po sa shumë lehtë që merremi vesh ....po ju lutem të më flisni pak Arbërisht ..
Si e flisni ju atë  gjuhën tonë ?
Drejtohet nga djali ..
Merr biri im ,mer dardhë sa të duash,mer çfarë të duash nuk dua para nga ty.
Se më kënaqe aq shumë,më kujtove fëmijërinë time,kohën kur në fshat ,flisnin të gjithë Arvanitçe.Oh ,çfarë mrekullie ishte edhe ajo ,edhe kjo .
Dhe drejtohet nga babai duke i thene :
Qindra vjetë këtu në Greqi dhe gjuha jonë nuk paska ndryshuar fare ......
Oh, sa e gëzuat plakun ,u preka ,u binda para vdekjes se gjuha jonë rron diku e Zoti e bekoftë ,e shtoftë .Nuk shuhet gjuha e Arbërit thoshin pleqtë po mua më kishte zënë frika se nuk shkruhet e asnjëri nuk e mëson në shkollë këtu në Greqi .
Të rroni dhe Perëndia qoftë gjithmone me ju dhe gjuhën e Arvanitëvë .

Kisha një porosi : Çdo gur që të lëvizësh në Greqi do të flasë ...Arvanitika .Ma po vijnë kohë të zeza për gjuhën tonë ,këtu në Greqi.Mund të bëni diçka dhe ju andej ?
Meraku i plakut ,
Gëzimi i plakut ,
Shpirti i plakut
Gjuha Arvanite .
Prekëse apo jo ?

Mbas 25 vjetësh  .Sa të drejtë kishte plaku Arvanit ?E vërtetoi koha .
Mbas 25 vjetësh të tjera nuk do të ketë më dialekt Arvanit e gjuhë Shqipe në Greqi 


English: "A small job for six big policemen": little Greece under the "protection" by the six Great Powers of Europe
April 14, 1897Arvaniti i "vogël",por shumë i bukur, si rraca jonë,krenar i pa kufi,me një arsenal jo të vogël armësh,ngjeshur në brez,ashtu si të parët e tij ...po arrestohet nga 6  "gjigantët".
Shkopinjtë  lexojnë :
England,Rusi,Gjermani dhe rripi ,Francë.Aty është vet
ëm një grek,këmbëzbathur ,por dhe ai i zemëruar, me urrejtje për arvanitin....
Kështu mundën të zvogëlojnë përmasat e tua ,arvaniti ynë i madh,vëllai ynë arvanit ...
Futu në familjen tënde ,në familjen trashëgimore ,burimore të parëve të tu .
Shtohu dhe ti arvanit në familjen arbërore që
 të rikthehet nderi yt i humbur ,të rimarresh krenarinë tënde e bashkë me të gjuh
ën e të parëve të tu ,që vdiqën duke folur fjalët e fundit në Arvanitika .
Ku je arvanit ? Merr fatin tënd ,në duart e tua !!!
in english
Arvaniti of "small", but very nice, as our race, proud of without limit, with no small arsenal of weapons, compressed to generation, just as his ancestors ... being arrested by 6 "giants".
Rods read:England, Russia, Germany and belt, France.There is only one Greek, barefoot, but he was angry, hate to Arvaniti ....So could reduce your size, our great Arvaniti, our brother Arvanites ...Get your family, family inheritance, your original ancestors.Arvanit to multiply and Arberore family that to restore your lost honor, to regain your pride and with the language of your ancestors, who died last words spoken in Arvanitika.
Where are Arvaniti? Take your destiny in your hands!!!
in Greek
Ο μικρος Αρβανίτης,αλλά πολύ όμορφος,σαν τη φυλή μας,απεριόριστα περήφανος,με ένα οπλοστάσιο οχι και τοσο μικρω οπλων,συμπιεσμένο στη ζώνη,οπως οι προγονοι του...συλλαμβάνεται από 6 «γίγαντες».Τα ροπαλα γραφουν :
Αγγλία, Ρωσία, Γερμανία και ιμάντα,Γαλλία.Υπάρχει μόνο εναν ελληνα,ξυπόλητος,αλλά και αυτος
θυμωμένος και με μίσος για την Αρβανίτη ....
Έτσι, θα μπορούσαν να μειώσουν το μέγεθος σου,μεγάλε μας Αρβανίτη,αδελφό μας Αρβανίτη ...
Μπες στην οικογένειά σου,στην κληρονομία σου οικογένεια,πηγη των προγόνων  σου.
Να προσθεσεις και εσυ Αρβανίτη στην Αρμπερορ οικογένεια που να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή σου,να ξανα ανάκτησης την υπερηφάνεια σου και με τη γλώσσα των προγόνων σου,
οι οποίοι πέθαναν  μιλωντας τα τελευταία τους  λόγια στα Αρβανίτικα.
Πού είστε Αρβανιτες :
Πάρτε τη μοίρα σας στα χέρια σας!

                           

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=337810182932788&set=a.128550443858764.16219.100001114279805&type=3&theater
.............................................................................................................................................


Dialekti Arvanit (ta Arvanitika) një nga më të ekspozuarit  drejt zhdukjes në Europë Τα αρβανίτικα μια από τις υπό εξαφάνιση γλώσσες της Ευρώπηςhttps://www.facebook.com/groups/108640061783/files/.Ούτε λέξη για τους αρβανίτες της περιοχής και φυσικά ούτε ένα Aρβανίτικο τραγούδι ! Αν δεν έχετε πρόβλημα θα επιθυμούσα να τοποθετήσετε το σχόλιο μου και στην δημοσίευση ώστε να φαίνεται από τους αναγνώστες . Ξέρετε, έχω καταγωγή από αυτό το χωριό και μαύρισε η καρδιά μου σαν Αρβανίτης και με Aρβανίτικο επώνυμο από γνωστήαρβανίτικη οικογένεια σαν είδα αυτήν την εκπομπή .....https://www.facebook.com/groups/108640061783/files/

........................................................................................................................................................

in greek
Η χαρα του Αρβανιτη
(δικια μου μετάφραση,στα γρηγορα)

Στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα ένας λόγιος, ιστορικός, γλωσσολόγος Αλβανος που ηταν επίσημα στην Ελλάδα σταματούν κάπου στον Μαραθώνα μαζι με το μικρο του αγορι για να αγοράσουν φρουτα (τα οποία ήταν πιο φθηνά στο δρομο).
Έχει πωλούσε ένας Αρβανιτης .Είναι πολύ ενδιαφέρον διάλογο με των Αρβανίτη πόλη καλός γνωστής της Αρβανιτικής διαλεκτου.
Ο μπαμπάς πηγαίνει να αγοράσει αχλάδια, και το αγόρι δεν ήθελε αχλάδια.Και του λεει :Μπαμπα , δεν θέλω αχλάδια, θέλω  μήλα,στα Αλβανικα 

Ο Aρβανίτης τους πήρε για Aρβανίτες ,κάτοικοι της Ελλαδος.


Με το που το άκουσε ,ξαφνιάστηκε ,από τον  μικρό αγόρι διότι στην εποχή ,δεν είχε ξανακουση ποτέ τόσο μικρό αγόρι ,να μιλήση τόσα τέλεια "τα αρβανίτικα".
Βάθη εντυπωσιασμένος και συγκινημένος δεν μπορεσε να κρατησει τα δακρυα του.
Φαίνεται ότι, όταν σκέφτηκε ο Αρβανίτης οτι τα Αρβανιτικα  εξακολουθούν να ζουν και η γλοσσα  κληρονόμηετε ακομα  από τους νεους των αγγίζε  πολλυ.


Ο διάλογος ήταν στα Αλβανικά και Αρβανίτικα μαζί,επειδη ιδια γλωσσα ειναι .

 .
Που,που,που ποσά τέλεια τα ξερει τα Aρβανίτικα ,απευθύνεται ο γέρος προς πατέρα 
Να σου ζήσει ο γιος σαν τα ψηλά βουνά ,καμάρι μου,λεβέντη μου (lë vend,kam Ar)
Διώτη με τετοια παλικάρια η Αρβανίτικη γλώσσα ,
ποτέ,ποτέ δεν θα χαθή,δεν πρέπη να χαθει
Είναι η γλώσσα τον παλικαριών,όλοι οι ήρωες της Ελλαδος ηταν Aρβανιτες..
Τσë θoυα μωρε,νε εισσμë κëτου..πω κου γεμει  τσë θονei,νανι κου γεμι ?


Πατέρας και γιος συνειδητοποίησε τι είχε ειπωθεί και μετά το αφήσαν το γέροντα να χαλαρώσει από τη συγκινηση.

Ο μπαμπας λέει :Δεν είμαστε Aρβανιτες κύριε, είμαστε από την Αλβανία και μιλαμε tην ιδια γλωσσα μαζί σας, μηπως ίσως γνωρίζετε.

Ο γεροντας δεν περίμενε αυτό, αλλά συγκέντρωσε τον εαυτό του και είπε: 
Πω,πω,πω αληθεια : 
Ναι κυριε ! Γιάτι να σας πούμε ψέματα:

Πω,πω,πω,ποσο ευκολα καταλαβαινόμαστε...
Μα σας παρακαλώ να μιλήσετε και εσείς λιγάκι...πως τα μιλάτε εσείς τα Aρβανίτικα μας :
Θελω να σας ακουσω κι ας πεθανω που λεει..

Γύρισε από το παιδί και του λέει :
Αγόρι μου πάρε ότι θες,δεν θέλω λεφτά ,πάρε όσο θες .Αυτό με ευχαριστεί πολύ, θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια, όταν το χωριό, μιλάμε όλοι Aρβανίτικα.
Είναι η ψυχικη μου αυτό,χαρά μου,ζωή μου...
Οχ τη θαύμα ήταν αυτό:..
Περασε ετσι πάνω από μιση ώρα με κουβέντα στα Aρβανίτικα.

Στο τελος .
Κατευθύνθηκε από τον πατέρα λέγοντας:
Εκατοντάδες χρόνια εδώ στην Ελλάδα και τη γλώσσα μας δεν έχει αλλάξει καθόλου ..Ω, πόσο ευτυχής το κάνατε τον γερο,να ζήσετε  και ο Θεός είναι πάντα μαζί σας.

Όμως ακούστε και αυτό:
Κάθε πέτρα που να κουνησης εδώ στην Ελλάδα θα σου μιλήσει Αρβανίτικα.
Μαυρους καιρούς ερχονται για την γλώσσα μας εδω στην Ελλαδα.Και εάν μπορείτε κάνετε κάτι κι εσείς .

Το μεράκι του Γέροντα,Η χαρά του Γέροντα,το πνεύμα του Γέροντα,Η ψίκι του Γεροντα,Η Αρβανίτικη γλώσσα

Αυτός που μας το εδειξε ;

Πήρα το δρόμο του γυρισμού. Δεν θα ξεχάσω το πικραμένο βλέμμα του γεροντα,παρακολουθοντας εμένα να χάνομε στην στροφή του δρόμου
Αυτο ,επειδη δεν θα ειχε ελπιδες οτι τα Αρβανιτικα θα καταφερουν να επιβιώσουν


Μετά από 25 χρόνια .
Πόσο δίκαιο ειχε ο Γεροντας αυτος :
.................................................................................................................................................
Ο Θανασης Μωραιτης στους αδελφους Αρμπερες της Ιταλιας Η Γλωσσα και η Μπεσα το εθιμα των Αρβανιτων
https://www.youtube.com/watch?v=qNRw6-BA82w

Τι του λειπει του ψωριαρη :

Οπλα με μαργαριταρι


Βρυζάκης Θεόδωρος (1819 - 1878)
Δύο Αλβανοι πολεμιστές, 1855
Λάδι σε μουσαμά , 67 x 79 εκ.
Δωρεά Πανεπιστημίου , Αρ. έργου: Π.724
Bryzaki Theodor (1819 - 1878)
Dy luftëtarë shqiptarë, 1855
Vaj në kanavacë, 67 x 79 cm.
Universiteti Dhorea, Numri i Projektit:. P.724
http://www.nationalgallery.gr/…/a…/MidSize/67831_400_260.jpg


AL - 
Theodhor Brizaqi ,Arvanit nga Thiva . Tërë krijimtarinë e tij prej një piktori gjenial jua kushtoi bashkëkombësave të tij Shqiptarë . U morr vetëm me kostumet dhe veshjen tradicionale Shqiptare .
EN - Theodore Brizaqi, Arvanites from Thiva. All his creations of a genius painter lock devoted his fellow ethnic Albanians. It dealt only with the Albanian costumes and traditional dress..

Friday, 4 May 2012

ΤΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ / ÇËSHTJA ARVANITE

(1)

                                                    

                                                                                    (2)


                                                                                  (3)
Εγώ

Σελιδα 2...
"Οι Τούρκοι ,Οι Αρβανίτες ,οι Έλληνες είναι αδερφια αδερφια και ενα εθνος."
Εγώ
Οι Τούρκοι εδω ειναι οι Αρβανιτες μουσλιμανοι.
(.." οσοι από μας - βλέπης είναι,λέω από μας - ειμασται τούρκοι ",....σελιδα 3)

Είναι τώρα τρία τέσσερα χρόνια, έγραψα ένα γράμμα στον "Πύρρο",οπου πρότεινα,ως πρώτη αρχή ,που η Aρβανίτικη πρέπη να κηρυχθεί ως άλλη εθνική μας γλωσσα στην Ελλάδα και πως του Διαδοχού τα παιδια,τα μικρα βασιλοπουλα μας,(εγω ,των αρβανιτον..)
πρέπη να μάθουν αρβανιτικα...να γινει Αρβανίτικο Πανεπιστήμιο,η στους Κόρφους, η όπου αλλού...


Σελιδα 3 ...
"Όσοι μας όμως είμαστε Ρωμιοί,xρεος μας είναι με τα σκολία μας,τα νοσοκομεία μας,τους προξένους μας,τους παπαδες μας,
να βοηθήσουμε κάθε εθνική απαιτηση και αναγκη του αρβανιτη...
Όσοι από μας - βλέπης είναι,λέω από μας - ειμασται τούρκοι ,πρέπη  ...αυτό δεν πρέπη να μας κάνοι εμάς τους τούρκους ,τους αλους ναν τους νομιζουμε σκύλους και απαισιους

Perkthimi ne shqip / Albanian(e shkurtuar dhe kryesore)
Faqa nr 2
"Turqit,Arvanitet,Greket jane vellezer dhe nje komb"
Këtu eshte perdorur termi "Turqit" për arvanitet (shqiptaret) myslimane që shpjegohet më poshtë .
"Behen tani tre kater vjet ,shkruajta te "Pirro",ku propozoja si fillim,që arvanitçja duhet te deklarohet si një tjetër gjuhë kombëtare jona në Greqi dhe se djemtë e trashëgmitarit ,princat tanë të vegjël,(unë - të arvanitëve)duhet të mësojnë arvanitçen ....të ngrihet  Universitet Arvanit ,në Korfuz ,ose diku tjetër ...."
Unë .Duket qartë se përse eshte zgjedhur Korfuzi .Sepse eshte afër Shqipërisë.
Faqa nr 3
"Të gjithë ne që jemi Romei (pasues të Perandorisë Romake-Bizantine),detyra jonë eshte që me shkollat tona,spitalet tona,konsujt tanë ,priftërinjtë tanë të ndihmojmë çdo kërkesë kombëtare dhe nevojë të arvanitit ..."


Αρβανίτικα-Καγγέλια

sourche
http://www.youtube.com/watch?v=ecno1Hx3qnM&feature=related
coment 

myrinousios

Γεια σας ρε Βλαμηδες
Ουρατν τ θασ ρε μαναρι μου...με κανατε και εκλαψα....Υγεια σε σας και τις οικογενειες σας,
Απο εναν Μεσογιτη Αρβανιτη
Τις ευχες μου,μαναρι μου ...με κανατε και εκλαψα....

Να ζήσουν όλοι οι αρβανίτες ,αυτοί που ξέρουν αρβανίτικα πιο πόλη !


Thursday, 3 May 2012

Η σημαια των Αρμπερορ - Αρναουτ - Αλβανων και ...οι αρβανιτες

Η σημαια των Αρμπερορ - Αρναουτ - Αλβανων και ...οι αρβανιτες
in Albanian
Burime mesjetare te perdorimit te flamurit kombetar ne Epir
 Libri më  i famshëm që unë kam lexuar në Shqiperi ,me temë arvanitët është libri i Irakli Kocollarit me titull “Arvanitët”.”Albin” 1994 ,Tirane
Princi Karl Topia shfaqet në skenë .Sipas një teorie që kam lexuar, Karli erdhi nga Peloponezi ku me urdhër perandorak ishin vendosur familje arbërorësh me karakter ushtarak,pasi popullsia vendasi ishte zhdukur .Disponohen dokumenta për këtë nga shumë autorë,por vecanterisht nga një studjues gjigant ,shumë i pa njohur,i pa nderuar në hapësirën shqiptare Dhimitri Lithoksou ,i cili është dhe me origjinë arvanite .
…”Kjo figurë me përmasa vërtet të cuditshme ,na shfaqet ndër rastet e para të dokumentacionit të asaj kohe në vitin 1358 ne betejën e luginës së Ahelout ,ku godet me forcat e tij kështjellën e Angjelokastros ,që ishte në të njëjtën kohë kryeqendër e Etolisë .
Zoti i këtij vendi ,Niqifor Angjelos në këtë betejë kishte për aleatë serbët me të cilët kishte realizuar edhe një lidhje familiare(kishte divorcuar gruan e parë dhe ish martuar me motrën e Stefan Dushanit )Vec Serbëve aleanca fuqizohej edhe nga forca turke ,të cilat me trupat e tyre renditen për ti dhënë një goditje shkatërruese princit shqiptar .
Por në betejën e ashpër që u zhvillua jashtë mureve të qytetit,shqiptarët nën komandën e Karl Topisë ,arrijnë një fitore befasuese duke shkatërruar totalisht forcat e Niqiforit  dhe ato të aleatëve ,duke vrarë në fushën e betejës edhe vetë komandantin e tyre Niqiforin
Mbas kësaj fitoreje vërtet të bujshme ,Karl Topia  ja dorëzon Etolinë dhe Akarnaninë ,bashkë me periferitë e Artës princit shqiptar Gjin Bue Shpata dhe vetë kthehet në Arbëri “
Kocollari ,faqa 18-19 …
Eshtë e pa sqaruar çështja e marrdhënieve të princit Karl Topia me Gjin dhe Mërkur Bue Shpata si dhe origjina e tyre .Thuhet se Mërkur & Gjin ishin nipërit e tij ,kjo nga një teori me origjinë greke që kam lexuar .Por ajo që ka rëndësi është se vellezërit Mërkur Gjin u caktuan nga shqiptari Karl Topia ,i cili më vonë merr tërë Jugun e Shqipërisë,Shqipërinë e Mesme  ,vetë shpallet mbret i Arbërisë dhe shtërngon rrethimin e qytetit të Durrësit .
Më 15 prill 1366 Senati Venecian njeh Karl Topine për mbret të Arbërisë dhe qytetar nderi të Venedikut .(Faqa 20)
Kjo ngjarje historice ,me një rëndësi të jashtëzakonshme nuk cilësohet nga studjuesit shqiptarë si product i ndërgjegjes kombëtare,për arsye të cuditshme,  ndoshta sepse nuk do të jenë dakort grek[t .Këtyre stdjuesve ju bëj pyetjen
Si është e mundur të krijohet,ngrihet,mbahet ,njihet ,një shtet pa ndërgjegje kombëtare ,të paktën nga Shqiperia e mesme dhe deri në Agrinjo ?
Si është e mundur të dalë në skenë ky flamur i mëposhtëm edhe 100 vjet më mbas nga Heroi Skenderbe?Si është e mundur akoma dhe 500 vjet më mbrapa nga nga Ismail Qemali ?Pra ky popull që kishte këtë flamur,trashëgonte këtë flamur 600 vjet me radhë të pa ndryshuar ,duhej të kishte ndërgjegje të paster për këtë flamur ,pra ndërgjegje kombëtare shumë para grekëve ,një temë kjo që mendoj se do ta faktoj në të ardhmen
2) Kush solli turqit ne hapësirat shqiptare ? (Niqifor Angjelo)
Pra turku eshte pushtues apo jo ?Nëse kosovarët nuk duan ta quajnë pushtues ,është e drejta jonë ta konsiderojmë të tillë 
in English  
Most famous book I've read in Albania, Arvanites topic is Koçollari Irakli book titled "Arvanitet". "Albin" 1994, Tirana
Prince Karl Topia appears on stage. According to a theory I read, Charles came from the Peloponnese, where the imperial orders were placed with families  arberore military character, as population homeowner was gone.
Possessed for many authors, but particularly from a giant researchers , very unknown, is no honor in Albanian space Lithoksou Demetrius, who is originally and arvanite.
... "This picture really strange proportions, appears among the first cases of the documentation of that time in 1358 at the battle of Ahelout valley, where the hits with his forces Angjelokastros castle, which was at the same time the metropolis of Etolisë .
Lord of this country, Niqifor Angeles in this battle was allied with the
Serbs who had made a family connection (he divorced his first wife and married the sister of former Stefan Dushan) Besides Serbs grew power alliances by Turkish forces, which the their bodies are listed to give Albanian prince a devastating blow.
But in the fierce battle that took place outside the city walls, the Albanians under the command of Karl blunt, reaching a surprising victory totally destroyed Niqiforit forces and allies, killing on the battlefield and their own commander Niqiforin
After this victory truly sensational, Karl Topia submits Akarnanine Etoline and, together with the edges of the Albanian prince Artes Gjin Bue swords and return them Arberi "
Koçollari, P 18-19...
It is not clear issue relations of the Prince Karl Topia with gender and Mercury Bue swords and their origin. Said that Mercury & Gjin were his grandchildren, this from a theory of Greek descent that I read. But what matters is that Mercury Gjin brothers were determined by
Karl Topia Albanians, who later takes the whole south of Albania, Middle Albania, declared himself king of Arbëria and bearing down on the city of Durres.
On April 15, 1366 the Venetian Senate to recognize Karl Topine king of Arberia and honorary citizen of Venice. (page 20)
This historical event with extraordinary importance not qualify as a product of Albanian scholars of national consciousness strange reason, after probably will not be upon the Greeks. But these questions do you
researchers
How is it possible to create, built, maintained, recognized, a state without national consciousness, at least from Albania middle and up Agrinjo? It is possible to appear on stage following the flag of the 100 years after the Hero Skenderbey ? As possible, and 500 years of Ismail Kemal. So these people who had this flag, this flag inheriting 600 years, had a clear conscience about this flag, so many first Greek national consciousness, a theme that you think would bring proofs in the future
2) Who brought the Turks in the Balkans (Niqifor Angjelo)

................................................................................................................................................

Principatat arbërore dhe flamurët përkatës nga shekulli 12 - 14
Gr..Arbërore ηγεμονίες και οι αντίστοιχες σημαίες του 12ου - 14 αιώνα .
En..Arbërore principalities and the respective flags of the 12th century - 14

 (2)
Flamuri i familjes Shpata Gjin & Mërkur

                                       
http://4.bp.blogspot.com/_iK2kIM-voec/Se8-8zY3JbI/AAAAAAAAArI/8XfBkckdjbI/s400/merkourios.JPG

Μερκουρη Μπουα Σπατα,η σημαια (1350 - 1405).
Η σημαία της ηγεμονίας Καστριωτη(1389 - 1444)                                      

http://sq.wikipedia.org/wiki/Kastriot%C3%ABt

Του Βυζαντιου ,1453,100 χρονια αργοτερα 

                       

https://www.stormfront.org/forum/t725236-4/


Και εγραφε ο ηγετης και Eθνικος Ηρως των Αρβανιτων κατα των 15 αιωνα ,
Γεωργιος Καστριωτης στον πριγκηπα του Ταραντος
Δεν τους ξέρεις καλά εσυ τους Αρβανίτες μου...
"Οι προγόνοι μας ηταν Ηπειρώτες,απο τους οποίους εβγήκε εκείνος ο Πύρρος,στου οποίου την ορμή μολις που μπόρεσαν να αντισταθούν οι Ρωμαίοι.
Εκείνος που πολεμώντας εκυρίευσε τον Τάραντα και άλλες χώρες της Ιταλίας. Αν λάβεις  υπ' όψει σου οτι η Αλβανία αποτελεί μέρος της Μακεδονίας,θα ομολογήσεις οτι ακόμα ποσο ευγενείς ησαν οι προγόνοι μας,που με τον Μ.Αλέξανδρο επικεφαλής έπροχωρησαν εως τις Ινδίες.
Απο εκείνους κατάγονται αυτοί που εσυ ειρωνέυεσαι..."
(Μπίρη,«Αρβανίτες,οι Δωριείς του Νεώτερου Ελληνισμού» σελ. 24)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/225131_106367592785059_100002354559319_65371_3743265_n.jpg 

Οικογενεια Σπατα και Σπατα (Μπουας)- Σγουρω ,απογονοι του Πυρρου
     
Πίρρου /Πύρρου, Πιρρώτα / Πειρώτα ...Πειραια

               

Οι "Πουγιάνοι" είχαν πάρει προνόμια από τον Πύρρο ή τον Άγιο Κωνσταντίνο

Σάθας, Κωνσταντίνος,1842-1914.Ελληνικά ανέκδοτα περί συνταχθέντα και εκδιδόμενα κατ' έγκρισιν της Bουλής εθνική δαπάνη /Υπό Κωνσταντίνου Σάθα.Αθήνησι :Τύποις του Φωτός, 1867."
http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/2/7/f/metadata-247-0000036.tkl
                                                                       (4)
Οι "Πουγιάνοι" και οι αλλοι "Ελληνες" με Αλβανικη σημαια στην ... μάχη του Fornovo (Ιταλία) 1495https://lh3.googleusercontent.com/_8WIjkzT4POU/TbXRqwTmj7I/AAAAAAAAEMc/MzTxfbzOUVk/Fornovo%201495.jpg
http://www.armchairgeneral.com/forums/showthread.php?p=2033845
.............................................................................................................
Al - Flamuri shqiptar fiks 400 vjet më pas 
En - Albanian flag fixed 400 years later
Gr - Αλβανική σημαία ακριβος 400 χρόνια αργότερα


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151224687125255&set=at.307819580254.193714.306983555254.100000121638673.100000945263952.100000708279175&type=1&theater

.........................................................................................................
                                                                       (5)
 Ο Κουντουργιώτης πήγε εις τη Νύδρα κι’ άφησε εις το ποδάρι του τον Αναγνώστη Οικονόμο Νυδραίο.............
"Ορίστε κι’ Αρβανίτικη αρετή. Ως τώρα είχαμε Βλάχικη, Κεφαλλωνίτικη, Φαναργιώτικη· ορίστε κι’ Αρβανίτικη. Να δικαιοσύνη, να κυβερνήται των νέων Ελλήνων!”
Τούτη η σημαια είναι τον αρβανιτον"...
in english
"The Kountourgiotis went to Nidri and the 'left leg at the Steward of the Reader Nydraio .............
"Here and Arvanite Eagle. So far we Vlach, Kefallonitiki, Fanargiotiki set; bid and arvanite
 Do justice, kyvernitai young Greeks!"
This flag is the Arvanite "....

The Triumph of Mordecai

                                             The Triumph of Mordecai - Paolo Veronese
 http://www.wikiart.org/en/paolo-veronese/the-triumph-of-mordecai-1556


....................................................
Δωρο Ο ΑΕΤΟΣ για τον Αρβανιτι 
ΔΩΡΟ ΣΑΣ ΠΑΝ.Α.ΙΕΡΕΜΙΑΣ.ΥΠΕΝΩΜΟταρχις 1896 

- Dhurata juaj Pan.A.Ieremias Kapiten 1896

                                                                      (5/1)                                                   

The newspapers delighted in drawing comparisons with the Ancient Greeks. The Victories’ of the Modern Greeks, according to the Examiner, enhanced even the glory of Ancients…
The Maniotes were of course the Modern Spartans but Marco Botsaris, the Albanian Suliote leader, was usually taken as the Modern Leonidas. When stories appeared of a woman of Hydra, Boubolin, leading the Greeks in battle, she was dubbed the Modern Artemisia or the Greek Joan of Arc. 
[...]
The rich Hydriote ship-owner, Conduriottis, held the title of President of Greece. He was an Albanian, unable to speak Greek. And so the leaders of both armies in the war came – as did many of the fighting man – from a community who had not yet learned to prefer nationalism to other loyalities.
[...]
Gradually, more and more Greeks found ways of getting themselves on the Government’ pay roll. The money was never accounted for detail. A captain would simply contract to provide a number of armed men and draw pay for that number. Again, the opportunities for embezzlement were eagerly seized. Anyone who could muster any pretensions to a military status appeared in Nauplia demanding pay. It was probably at this time that the Albanian dress made its decisive step towards being regarded as the national dress of Greece. The Government party, being largely Albanians themselves, favoured the dress and a version of it was common among the Greek klephts and armatoli. Now it seemed that anyone who donned an Albanian dress could claim to be a soldier and share in the bonanza. 


Titulli: That Greece Might Still Be Free
Autor: William St Clair
Botues: Open Book Publishers, 2008
 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=497635310249961&set=a.202253349788160.58741.151427651537397&type=1&theater
.............................................................................................................................
                                                                       

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(6)
Scanderbegi
                                         

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3518460172240&set=a.1150283049292.80357.1594096574&type=3&theater
...........................................................................................................................................................
                                                                (7)
                       Flamuri shqiptar, marrë në Austri nga P. Traboini dhe i ngritur në Deçiçë më 6 prill 1911. - Foto Marubi
Foto: Flamuri kombëtar (marrë në Austri nga P. Traboini) i ngritun ne Deçiq me 6 prill 1911, gjatë kryengritjes së Malcisë së Madhe të udhëhequn prej Dedë Gjo Lulit. (Foto Marubbi)
http://www.search-results.com/fr?q=Flamuri+Shqiptar+ne+shekuj&desturi=http%3A%2F%2Fwww.shkoder.net%2Ffjala%2F2003%2Fflamuri.htm&initialURL=http%3A%2F
..................................................................................................................................
                                              (8)
                                         

Flamuri i Arberesheve

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=371550212866754&set=a.371550209533421.85757.207701489251628&type=1&theater

Ε - Πυρρος ,Ε Πυρριτ (Epiri - Epirus ) = του Πυρρου (E - Mathia,E -Gnatia,E -Pikurit,E -Uropit ,E-Ladha,E kalis,E Mirit,E Miramidë ...)

EPIRUS, hodie vulgo ALBANIAhttp://www.invaluable.com/auction-lot/laurenberg,-j.-1650,-epirus,-hodie-vulgo-albania-5019-c-1fb0c34d05#.Uxo1Yup7yOo.facebook

Carte de la Grece - Covens & Mortier, c. 1720.http://www.sanderusmaps.com/en/our-catalogue/detail/164035/antique-map-of-greece-by-covens--mortier/

 - Carte de la Grece
http://www.davidrumsey.com/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~2894~300026:Carte-de-la-Grece--Dressee-sur-un-g

 - Albania 
http://www.davidrumsey.com/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~36153~1200541:Map-of-Albania---1824-?showTip=false&showTipAdvancedSearch=false&title=Search+Results%3A+List_no+equal+to+%272803.015%27&thumbnailViewUrlKey=link.view.search.url&helpUrl=http%3A%2F%2Fwww.lunaimaging.com%2Fsupport%2F6_0%2FLUNA%2Fen%2FAbout_Luna_and_Insight.htm&fullTextSearchChecked&advancedSearchUrl=http%3A%2F%2Fwww.lunaimaging.com%2Fsupport%2F6_0%2FLUNA%2Fen%2FAdvanced_Search.htm

Autor: Hauer, Daniel Adam, 1734-1789
 - Delisle G 1683 1761
http://www.invaluable.com/auction-lot/delisle-g.,-1683-1761,-carte-de-la-grece...-,-ma-5041-c-dbbf888412

 Herodotus himself wrote in Illyria map up in Patras, whileYoung Greeks often write that Albanians are foreigners.

source
http://www.old-map-blog.com/wp-content/uploads/2010/09/World_Map_Herodotus.jpg


Graeciae Antiquae specimen geographicum. Auctor d'Anville, Regiae Humaniorium Litter…http://www.davidrumsey.com/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~3044~410043:Graeciae-Antiquae-specimen-geograph?showTip=false&showTipAdvancedSearch=false&title=Search+Results%3A+List_no+equal+to+%272603.043%27&thumbnailViewUrlKey=link.view.search.url&helpUrl=http%3A%2F%2Fwww.lunaimaging.com%2Fsupport%2F6_0%2FLUNA%2Fen%2FAbout_Luna_and_Insight.htm&fullTextSearchChecked=&advancedSearchUrl=http%3A%2F%2Fwww.lunaimaging.com%2Fsupport%2F6_0%2FLUNA%2Fen%2FAdvanced_Search.htm
..............................................................................................
                                                                  (9)         

In 2003-2004, under Olimbike games (non-Olympic) Athens excavations were made ​​in the classical area pellasgjike be held in Patras, Greek archaeologists.


To the surprise of Greek archaeologists discovered there zana (in greek Zanes = 
craft

) with dozens of sun symbols eagle Albanians and Dias Pelasgians Peloponnese and Larishës.

The Greeks took care to these symbols today Albanians not published, just as they did with 2000 Illyrian soldiers and their equipment, found on the outskirts of Thessaloniki during this period.
For Macedonia Greek news, without being ever so.
View a great fact, VI century BC, first Grand Alekut three centuries. Existed Eagle Illire, Arbërore, Arvanites arnauts ...
Greek! Please do not continue to cover the sun with the riddle as Arvanites say ....

[2] A. Stipçeviç, Arte degli Illyria, Milan, 1963, p. 46. Stipçeviçi specifies that the image was first published Yugoslav archaeologist D. Sergejevski, and represents: There are two Illyrian warriors carved in a Ribiçi urn. The object of the century. VI first. new.
Surche
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=506758729337619&set=a.506758152671010.129480.151427651537397&type=1&theater
..............................................

Monday, January 24, 20111960. Italy NATO: Albania, to Preveza
Dossier / secret document of the General Staff of the Italian Army, who in 1960 calls it "Chameria is Albanian land, to the Gulf of Arta." 

The reaction of the Soviet Union: Autonomy for Northern Epirus. Hoxha-Zaharjadhis Meeting: South Albania will never become Greece. Demonstrating the strength of communist dictator in Albanian-Greek border
By Thanas Mustaqi
source
http://gazeta-lajmi.info/1960-italia-nato-s-shqiperia-deri-ne-preveze/