Monday 5 March 2012

Και πρώτοι για αυτό ευθύνονται οι ίδιοι οι Αρβανίτες .......ΕΝΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ .

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Η Λιάνα Κανέλλη καί το αρβανίτικο Γεράκι Λακωνίας

Η γνωστή Βουλευτής τού ΚΚΕ,θαυμάστρια των Σέρβων τού Μιλόσεβιτς καί τού Αρκάν.Υπέρμαχος τού «ορθόδοξου τόξου» καί γνωστή αλβανοφάγος(αλησμόνητες εποχές Ευαγγελάτου καί ΣΚAΪ).
Η καταγωγή της Λιάνας Κανέλλη είναι από το πρώην «αρβανιτόφωνο» χωριό Γεράκι Λακωνίας.Η βουλευτής τού ΚΚΕ-Χριστιανή Ορθόδοξη-εκτός των άλλων διακρίσεων έχει βραβευτεί από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καί με το Βραβείο «Ιπεκτσί». 
---
---

                                                                              ---
                                                                           Γεράκι
                                       Από το βιβλίο «Η Αρβανιτιά στο Μοριά» διαβάζουμε:...........

In Albanian (përkthimi im)
..........
Deputetia e njohur e P/Komuniste Greke,admiruesja e serbeve të Milosheviçit dhe Arkanit.
Super luftëtare e "Harkut Ortodoks" dhe shqiptar-ngrënëse e njohur(Periudha të pa harruara të Evangjelatos (gazetar i njohur grek-unë) dhe Skaj (televizion i njohur grek-unë).
Origjina e Liana Kanelit është nga fshati i mëparshëm pro arvanit Jeraqi (skifteri - unë),Lakonias (Spartë-unë).........


Η γνωστή Βουλευτής τού ΚΚΕ,θαυμάστρια των Σέρβων τού Μιλόσεβιτς καί τού Αρκάν.Υπέρμαχος τού «ορθόδοξου τόξου» καί γνωστή αλβανοφάγος(αλησμόνητες εποχές Ευαγγελάτου καί ΣΚAΪ).
Η καταγωγή της Λιάνας Κανέλλη είναι από το πρώην «αρβανιτόφωνο» χωριό Γεράκι Λακωνίας


σχόλια:Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φωκά ,



Σήμερα το μεσημέρι είχε στην ΕΤ-3 εκπομπή ( την " Κυριακή στο χωριό " )για το Γεράκι Λακωνίας . Ήταν μία ωραία εκπομπή που περιελάμβανε χορούς και τραγούδια παραδοσιακά,τηλεοπτική περιήγηση στο μέρος και στα αξιοθέατα του όπως και ανάλυση της μακρόχρονης ιστορίας του τόπου αυτού .
ΑΛΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ πουθενά ! Ούτε λέξη για τους αρβανίτες της περιοχής και φυσικά ούτε ένα αρβανίτικο τραγούδι ! Αναλύθηκε η ιστορία του τόπου από το 6.000 προ Χριστού μέχρι σήμερα και πάραυτα Αρβανίτες πουθενά ! ΑΦΑΝΤΟΙ ! Μόνο οι μουσουλμάνοι αρβανίτες ( με τον όρο " Τουρκαλβανοί" ) αναφέρθηκαν στην εκπομπή από ποιον άλλον ? Από έναν παπά ο οποίος περιέγραψε την ιστορία του μαρτυρίου δύο αγίων του χωριού ( τώρα για την αλήθεια του συμβάντος και εν γένει για τα περί "αγιότητας" , "μαρτυρίων" κτλ . επαφίεται στην αντίληψη του καθενός το πως τα εκλαμβάνει αυτά ) .

Η "Ομερτά" της Ιταλικής Μαφίας ωχριά πραγματικά έμπροσθεν της εξαφανίσεως κάθε τι που έχει την ταμπέλα του αρβανίτικου από την σύγχρονη Ελλάδα !

Και πρώτοι για αυτό ευθύνονται οι ίδιοι οι Αρβανίτες και όχι το ελληνικό κράτος όπως βιάζονται να πουν πολλοί . Τελικά ο μακαρίτης ο Κόλλιας είχε δίκιο , στο τέλος σε αυτόν τον τόπο θα μιλάνε για ΜΠΕΣΑ μέχρι και οι ΓΥΦΤΟΙ και εμείς οι Αρβανίτες θα μείνουμε για πάντα στην σκιά ... Σκοτάδι , πολύ σκοτάδι στον τόπο του Απόλλωνα !

ΥΓ: Αν δεν έχετε πρόβλημα θα επιθυμούσα να τοποθετήσετε το σχόλιο μου και στην δημοσίευση ώστε να φαίνεται από τους αναγνώστες . Ξέρετε , έχω καταγωγή από αυτό το χωριό και μαύρισε η καρδιά μου σαν Αρβανίτης και με αρβανίτικο επώνυμο από γνωστή αρβανίτικη οικογένεια σαν είδα αυτήν την εκπομπή .

Σας χαιρετώ και μέρες που πλησιάζουν εύχομαι καποια στιγμή την ΑΝΑΣΤΑΣΗ όχι των νεκρών αλλά του ΓΕΝΟΥΣ μας ώστε μία μέρα να λάμψει η Αλήθεια και να τοποθετήσει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του . Αλλά όσο εμείς οι Αρβανίτες είμαστε πρωτεργάτες στην εξαφάνιση της παράδοσης μας δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε " αόρατες δυνάμεις " για την ανάδειξη αυτής .

Όσοι συνειδητοί Αρβανίτες , ΚΡΙΕ ΛΑΡΤ , γιατί εμείς είμαστε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και την ελληνικότητα μας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να την αμφισβητεί ΚΑΝΕΙΣ διότι είμαστε Έλληνες επειδή ακριβώς είμαστε ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ . Οι ξενομερίτες να αποδείξουν ότι είναι Έλληνες ( και όχι μόνο επειδή πιστεύουν στον Χριστό - αυτό δεν είναι κριτήριο εθνικότητος - ή μιλάνε την ελληνική γλώσσα και έχουν ελληνική "συνείδηση" . Και το τι εστί ελληνική συνείδηση είναι κάτι πολύ σχετικό πλέον καθώς όλοι την επικαλούνται πλην ποιοι εν τέλει αποτελούν φορείς του ελληνικού πνεύματος ? Τα μαύρα κοράκια που μας καταδυναστεύουν εδώ και δύο χιλιετίες ? Οι αλλόφυλοι λαθρομετανάστες που την επικαλούνται όπως και οι αριστεροί πατρώνες τους για να αποδείξουν ότι είναι " Έλληνες" ? Τα ακροδεξιά σιχάματα που ντροπιάζουν κάθε τι το ελληνικό και το φωτεινό ? ) . Συνεχίστε την καλή δουλειά ,

ΕΝΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ .



Çelo Picari me fustanellë në parlamentin grek, në foltore kryeministri Harilao Trikupi.

William ST. Clair - “That Greece Might Still Be Free”,Oxford University Press – 1972
...at this time that the Albanian dress made its decisive step towards being regarded as the national dress of Greece. The Government party, being largely Albanians themselves, favoured the dress and a version of it was common among the Greek “klephts” and “armatoli”. Now it seemed that anyone who donned an Albanian dress could claim to be a soldier and share in the bonanza”
source
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=214424165272027&set=a.214339561947154.48697.100001133356751&type=1&theater




No comments:

Post a Comment