Friday 14 October 2011

Revolution Arbëror in Greece,1821

[ypsilantis-pros-toskous.JPG]

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsTBbTBQJFZWTudrYtAza8i_Y5VV56Y3y9m5S0hoD1znliW5U1zQcQ3A8bvu9xf1tKtAqVsk1Am0F-RxZ5pPugGaFi96jXCOkeRTI8EHBC0D4FKDun2objwuWJaPPb4swaJnVbrWucNSkJ/s1600-h/ypsilantis-pros-toskous.JPG

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Une
Llogaritet që myslimanet shqiptare të arrinin shifren deri në 20 % të luftetareve ne Revolucionin Arvanit ,të vitit 1821 në Greqi  .
Kurse vellezerit arvanite perbenin të pakten 60% të kryengritesve anti osmane .Pra arberoret perbenin 80% të kryengritesve së bashku .
Pjesa tjeter ishin vllaks,sllave ,greke .
in english

I
Albanian Muslims calculated that figure to reach 20% of fighters in the Revolution Arvanites, the year 1821 in Greece.
But Arvanite brothers represented the insurgents at least 60% of anti ottoman. So Arbëror constitute 80% of insurgents together.
The rest were Vllaks, Slavic, Greek.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[ektelestiko-1.JPG]

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguSrzZZQcojAky6KpbTG0pIEitPYZyIqcxly7XgPjh-22YyG0y3VL-75isnLoSTX0udtxJtF_TRuxy_TeCgeVq2FHySw9J9rw9NKgp578fAxAezZ3aJa1hARyG4vuaAwgzfQ7aO5NmPJcu/s1600-h/ektelestiko-1.JPG

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Albanian Theodore Bithëgura

http://www.youtube.com/watch?v=JTnyXHUYj4c&feature=related

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...........* Το ότι πολλοί μαχητές του 21 ήταν μουσουλμάνοι αποκρύπτεται.
* Το ότι πολλοί αγωνιστές του 21 ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αυτό και αν αποκρύπτεται. Διοτι βεβαίως μεσολάβησε το τραύμα της ήττας στην Μ. Ασία και η αλλαγή πληθυσμών μετά το 1922 που έκανε την Ελλάδα "συμπαγή πολιτισμικά χώρα" (χμμ βάλε και το μπουρδέλο του 46-49 μέσα, οπου πολλοι σλαβόφωνοι εκκαθαρίστηκαν ή την κοπάνησαν με τα υπολείμματα του ΔΣΕ), οπότε απλά έπρεπε "από πάντα" να είναι έτσι.
Εδώ ας κάνουμε ένα διάλλειμα και ας διαβάσουμε αυτό (το οποίο δεν αναφέρεται επειδή ασπάζομαι τις απόψεις του, ούτε και το ανάποδο όμως. Απλα χρησιμοποιώ τα ιστορικά στοιχεία που χρησιμοποιεί και όποιος θέλει τα διαψεύδει σαν τέτοια).
Αναφέρω ενδεικτικά για όποιον βαριέται:
** "Εχετε δει ποτέ την ιδιόχειρη υπογραφή του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού; D. Salomon υπογράφει." Ρε τον...εθνικό μειοδότη!
** "Ο Κουντουριώτης ήταν αλβανικής καταγωγής αλβανόφωνος χριστιανός". Όξω!
** Η Μπουμπουλίνα και ο Μάρκος Μπότσαρης ΔΕΝ ήξεραν ελληνικά. Μάλιστα "Ο Μάρκος Μπότσαρης, [...] όταν στάλθηκε από την εύπορη σουλιώτικη φαμίλια του να μάθει γράμματα στα Επτάνησα, αμούστακο παιδί, συνέταξε αλβανοελληνικό λεξικό!".
Είναι κοινό μυστικό όμως πως οι Σουλιώτες ήταν Αρβανίτες, έτσι δεν είναι; Η όχι; Αρα τί τους κάναμε όλους αυτούς στην ιστορία μας; Τους κρατήσαμε διοτι έπαιξαν μεγάλο ρόλο, αλλά περάσαμε στα μουγκά το τι γλώσσα μιλάγανε και το ποιοι ήταν τελικά. Ακόμα και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίων ΔΕΝ ηταν τούρκος αν θυμάμαι καλα, και αν θυμάμαι καλύτερα οι Φιλικοί προσπάθησαν για λίγο να βρουν κοινή οδό με τούτον.


Συνεχίζουμε
* Αυτό που πραγματικά με τρελαίνει ειναι ο...φόβος μην ομολογήσουμε πως "οι Έλληνες" έκαναν κάτι οποτεδήποτε που ειναι ηθικά κατακριτέο με τα σημερινά μας κριτήρια! Λες και τα σημερινά κριτήρια ειναι τα ίδια με τότε ή λες και είναι το ίδιο εύκολο για μας που κάνουμε κριτική και γι αυτούς που πολεμήσανε λυσσασμένα έναν πανίσχυρο εχθρό. Σαν να πολέμαγε σήμερα η Αλβανία με την.... Κίνα!
Και νομίζουν οι διάφοροι σημερινοί πατριδοκάπηλοι πως το έκαναν έτσι ....για "του Χριστου την πιστη την Αγία"!

Η ιστορία μας ειναι παντελώς αγιογραφική, με μας πάντα στο ρόλο του "καλου" και το σύμπαν όλο ...απέναντι! Ομως η ιστορια δεν διαμορφώνεται με όρους καλου και κακού. Εδω δεν μπορούμε να πούμε αν ο ταδε τωρινός βουλευτής πχ ειναι σκέτα "καλος" ή "κακος", τί μανία ειναι αυτή να αγιοποιήσουμε συμπαγείς ομάδες για αιώνες και χιλιετίες;

Mερικά ακόμα πχ:
** Το "μακεδονικό ζήτημα" και ο δικός μας ρόλος σε αυτό περιγράφεται σαν "αγωνας για απελευθερωση" και όχι σαν λυσσαλέα μάχη παρακρατικών και τρομοκρατών απ όλες τις μεριές για το ποιος θα "οικειοποιηθεί" τους ντόπιους πληθυσμους.
** Ο Αλέξανδρος, ο οποίος κατέσφαξε μιαμιση ήπειρο περιγράφεται κάτι ανάμεσα σε ...χριστιανό όσιο και ..."εκπολιτιστή"! Δεν λεω πως ήταν "βάρβαρος" ο άνθρωπος, λέω πως ήταν πετυχημένος στρατιωτικός και οι επιτυχίες των στρατιωτικών έχουν μέσα θανάτους, όχι ομιλίες ή πάρτι. Ασε που τα ήθη του τότε απέχουν πολύ απο τα ήθη του σήμερα. Αν βαλουμε στην σειρά τον κόσμο που κατέσφαξε ο Αλεξ μιας και για μια 10ετία πολεμούσε συνέχεια, τα νούμερα της επανάστασης του 1821 μπορεί να μας φανούν πολύ πολύ μικρά...


http://aeisixtir.blogspot.com/2011/02/1821-vol-2.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


....................Εμείς δεν είμαστε συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων;
Καμία σχέση! Από πού κι ως πού; Βιολογικά;
Εννοείτε ότι έχουν υπάρξει επιμειξίες;
Εκατομμύρια επιμειξίες! Η Αττική, η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού, ήταν από τον 11ο αιώνα έρημη. Δεν υπήρχε ψυχή. Είχαν προηγηθεί λιμοί, πειρατές, καταστροφές και οι άνθρωποι είχαν φύγει. Ξέρετε ποιοι ήρθαν να την κατοικήσουν τον 12ο και 13ο αιώνα;
Ποιοι;
Οι Αρβανίτες, οι Αλβανοί! Τα Σπάτα γιατί νομίζετε ότι ονομάζονται έτσι;
Γιατί;
Από τον Αλβανό πολέμαρχο Μπούα Σπάτα αρχιστράτηγο της Βενετίας. Ήταν πολύ πλούσιος και είχε αγοράσει όλη αυτή την περιοχή. Πιο δίπλα είχε αγοράσει ο γαμπρός του, ο Λιόπεσης. Γι’ αυτό λεγόταν Λιόπεσι, πριν το μετονομάσουμε σε Παιανία. Τα Κιούρκα είναι ένα αρβανίτικο χωριό, μην κοιτάτε που τώρα λέγονται Αφίδναι. Οι Αφίδναι είναι ένας αρχαιοελληνικός οικισμός, 10 χιλιόμετρα από εκεί –καμία σχέση με τα Κιούρκα. Ακόμα κι ο Παπαρρηγόπουλος, ο εθνικιστής ιστορικός μας, περιγράφει μια φοβερή σκηνή από την Ελληνική Επανάσταση: όταν ο Μαυροκορδάτος έγινε πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κουντουριώτη να μαζέψει όλα τα πληρώματα του ελληνικού στόλου για να τους βγάλει λόγο. Βγάζει λόγο, λοιπόν, ο Μαυροκορδάτος και από κάτω δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Του λέει ο Κουντουριώτης: «Μινίστρο, να τα πω τώρα εγώ και στη γλώσσα μας;» και τα είπε στα αρβανίτικα. Τότε αυτοί άρχισαν τις ζητωκραυγές. Όλοι οι άντρες του ένδοξου ναυτικού της Ελληνικής Επανάστασης ήταν Αρβανίτες. Ο Μιαούλης ήταν Αρβανίτης. Η Μπουμπουλίνα Αρβανίτισσα. Ο Μπότσαρης, ο Τζιαβέλας, Αρβανίτες. Οι Σουλιώτισσες που χορέψανε τον χορό του Ζαλόγγου Αρβανίτισσες.
Κι αυτές; (γέλια)
Ναι, δεν ξέρανε ελληνικά. Αυτοί είναι οι φοβεροί μύθοι που ταΐζουνε τα παιδιά στα σχολεία! Αν πάτε μια βόλτα στο Πεδίο του Άρεως που έχει τα αγάλματα με τους ήρωες της Επανάστασης, οι μισοί απ’ αυτούς είναι Αρβανίτες.
Και όταν λέμε Αρβανίτες, ποιους εννοούμε;
Είναι η λέξη που χρησιμοποιούσαμε για τους Αλβανούς πριν τους πούμε Αλβανούς. Το κράτος «Αλβανία» έγινε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κοιτάξτε να δείτε, πριν το 1821 οι διακρίσεις δεν ήταν μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, αλλά μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Οι μισοί Αρβανίτες ήταν χριστιανοί και πολεμούσαν μαζί με τους Έλληνες, ασχέτως αν δεν ήξεραν τη γλώσσα. Οι άλλοι μισοί ήταν Μωαμεθανοί (Τουρκαλβανοί) και πολεμούσαν με τους Τούρκους.
Εμείς δηλαδή είμαστε απόγονοι των Αρβανιτών;
Οι περισσότεροι ναι. Εμένα ο προπάππος μου κατέβηκε από την Ήπειρο, από τα Άγναντα. Όλη εκείνη η περιοχή ήταν ανακατεμένη: υπήρχαν Έλληνες, Αρβανίτες, Εβραίοι... Το ίδιο και η Μακεδονία. Ξέρετε πόσοι ήταν οι Έλληνες ορθόδοξοι που μιλούσαν ελληνικά στη Θεσσαλονίκη το 1911 όταν «απελευθερώθηκε»;...................
-------------------------------------------------------------------------------------------
.Αλβανικη Επανασταση στον Ελλαδικο χωρο (1820-1830)

H επαναστάτη της Ελλάδος ήταν εμφυλίο πόλεμο μετάξι τον Aλβανών
http://axhafaj2gmailcom-adriano.blogspot.com/2011/11/death-of-general-karajskaqit.html





No comments:

Post a Comment